Onze Sinterklaas


Als Sinterklaas van Nederland heb ik het altijd druk. Ik moet dingen voorbereiden om zoals elk jaar weer terug naar Nederland te komen, ik moet zorgen dat de dakpieten hun diploma's weer halen en dat alle pieten in bedwang worden gehouden. De cadeautjes moeten weer terecht komen op de juiste plek, en zo kan ik nog wel even doorgaan..

Maar ik kom elk jaar met heel veel plezier en met liefde weer terug naar Nederland!

 

De Hoofdpiet

piet Fresco


Als hoofdpiet heb ik de zware taak om naast Sinterklaas te staan en hem te helpen bij van alles en nog wat. Ik zorg dat alle andere pieten hun taakjes goed uitvoeren en alle pakjes op tijd klaar zijn, en dat de boot op tijd aankomt. Dit doe ik nu zo'n 19 jaar voor de sint.

Daarvoor was ik een heel gewoon pietje die altijd heel erg zijn best deed. Ik voel mij heel verantwoordelijk en vandaar dat de Sint mij deze taak heeft gegeven.

Fotopiet 

 

Ik heb de naam Fotopiet gekregen omdat ik het super leuk vind om foto's te maken en op de foto te gaan op mijn pak heb ik daarom ook een fotocamera staan en me naam Fotopiet. Ook ben ik stiekem wel het hulpje van de paardenpiet ik ben namelijk gek op paard rijden en help dan ook best vaak met het trenen en het verzorgen van Ozosnel.

 

Smulpiet


Ik heb de naam smulpiet gekregen van de Sint, omdat ik altijd uit de pepernoten voorraad snoep.. Daarom mag ik daar ook niet meer komen van de Sint. Overal waar lekkere snoepjes en pepernoten liggen ben ik te vinden.. Sorry kinderen als jullie minder krijgen, maar ik kan er helaas niks aan doen dat ik alles zo lekker vind, Hhmmmm...

 

 

Pietje Speciaal.


Ik ben Pietje Speciaal. Ik hou van kinderen die net even iets specialer zijn. Natuurlijk houd ik ook van alle andere lieve kinderen. Ik praat graag met mijn handen en met gevoel. Een geintje zit er ook altijd wel in. Dolle pret met jong en oud. 

 

 

Klim piet

Mijn naam spreekt voor zich! Klimmen, klimmen en nog meer klimmen! Sinterklaas kon wel een klimbaas en een waaghals als mij gebruiken! Voor mij is geen flat te hoog, geen boom te ver! en geen schoorsteen te klein! Elk jaar klim ik graag bij iedereen naar binnen om jullie cadeautjes te brengen! Ik doe dat elk jaar weer met heel veel plezier !

 

Pietje van alles


Van Sinterklaas heb ik mijn naam gekregen omdat, ik zoveel voor Sinterklaas doe. Pakjes inpakken, cadeautjes geven, pepernoten bakken en strooien,... noem maar op. Vandaar de naam Pietje van alles. 

 

 

Opa Piet


Van Sinterklaas heb ik mijn naam gekregen omdat, ik de oudste piet ben van alle pieten. Daarom ook mijn naam als Opa piet. Ik ben degene waar alle pieten naar toe komen als ze ergens tegen aan lopen of als ik een piet moet helpen met problemen. Alleen... soms moeten de pieten die hulp nodig hebben even wachten want ik ben niet meer zo jong en ook ik heb mijn rust nodig.. Zoals op de daken klimmen dat vond ik hartstikke leuk maar dat kan ik helaas niet meer....

 

Sport Piet

Van Sinterklaas heb ik mijn naam gekregen omdat, ik de sportiefste piet ben van alle pieten! Daarom ook mijn naam als Sport piet. ik ben diegene waar alle pieten naar toe komen als ze hun sport diploma willen behalen of als ik een piet zijn dak diploma moet Geven want zonder deze 2 diploma's mogen zij het dak niet op!

 

Oma Piet

Van Sinterklaas heb ik mijn naam gekregen, omdat ik een van de oudste piet ben van alle pieten. Daarom ook mijn naam als Oma piet. Ik ben degene waar alle pietenkindjes naar toe komen als ze een knuffel en wijze raad nodig hebben. Alleen soms moeten de pieten die hulp nodig hebben even wachten want de kindjes gaan voor. 

 

Vermaak Piet


Van Sinterklaas heb ik mijn naam gekregen omdat, ik altijd probeer iedereen te vermaken de ouders, kinderen, en zelfs de pieten.! Maar dat lukt mij natuurlijk niet altijd, ik probeer wel altijd heel erg mijn best er voor te doen!

Regenboog Piet

Van Sinterklaas heb ik mijn naam gekregen omdat ik altijd regenboog strikjes draag in mijn haar. Ook bewonder ik de regenboog graag! En als ik er dan eentje tegenkom dan laat ik alles vallen. En kijk ik alleen nog naar die stralende regenboog! 

 

 

D.J Piet

Van Sinterklaas heb ik mijn naam gekregen, omdat ik elke dag weer achter mijn dj tafel sta,  muziek is mijn passie zonder muziek vind ik elk feesje zo saai ! Ik vind het heel leuk om iedereen te vermaken!

groetjes van dj piet